11. Dani Zdravlja

SZSUR

tra 6, 2018

Studentska udruga Medicinskog fakulteta FOSS Medri, u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci, CroMSIC Rijeka,Gradom Rijeka, Crvenim Križem  i Hrvatskom liječničkom komorom organiziraju 11. Dane Zdravlja.

Projekt je javnozdravstvenog karaktera, usmjeren na podizanje razine svijesti građana o prevenciji kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa, važnosti redovitih kontrola kao što su mjerenje tlaka i šećera u krvi, što im tijekom trajanja akcije omogućavaju provjerom kod njihovih mladih studenata, te na važnost i potrebitost dobrovoljnog darivanja krvi.

U akciji će sudjelovati preko 200 studenata Medicinskog fakulteta kao i mnogi profesori i volonteri.

Cilj projekta je edukacija cjelokupne zajednice te usvajanje po zdravlje korisnih i mijenjanje po zdravlje štetnih navika te aktivno uključivanje studenata u promicanju prevencije. Projekt omogućava studentima Medicinskog fakulteta u Rijeci da tijekom svog studija steknu znanje o primarnoj prevenciji i nastave s istim u daljnjem radu.

Ovim projektom nastoji se podići svijest o sve većim potrebama za darivanjem krvi i važnosti postojanja velikog broja dobrovoljnih darivatelja, kako bi kao zajednica omogućili kvalitetno i brzo liječenje bolesnika kojima su krvni pripravci potrebni. Krv nije moguće proizvesti na umjetan način, jedini izvor lijeka je čovjek – darivatelj krvi!

Dani zdravlja će se odvijati od 9. travnja do 13. travnja na lokacijama  Medicinski fakultet, Korzo, ZTC te Tower centar.

 

Projekt objedinjuje nekoliko zasebnih aktivnosti, a to su:

– Dobrovoljno darivanje krvi, Medicinski fakultet (11.4.2018., 9:00-15:00)

– Akciju mjerenja tlaka i šećera u krvi, Tower centar (13.4.2018., 09:00-13:00)

– Akciju mjerenja tlaka i šećera u krvi, Korzo (9. i 10.4.2018., 09:00-13:00)

– Akciju mjerenja tlaka i šećera u krvi, ZTC (12.4.2018., 09:00-13:00)

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content