100. sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci

SZSUR

sij 27, 2017

Dana 27. siječnja 2017. g. održana je 100. sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci s početkom u 09:00 sati.

Osim što se radi o jubilarnoj 100. sjednici istu su obilježile točke dnevnog reda kao što su:

Ove veoma važne točke kako od značaja za cjelokupnu akademsku zajednicu, još više su značajne za studente Sveučilišta u Rijeci kao njenogovog dijela bez kojeg sveučilište ne bi ni postojalo.

Na upit dekana Medicinskog fakulteta vezano za potvrdu članova Senata iz redova studenata, gospođa Glavna tajnica Roberta Hlača Mlinar, dipl. iur. kazala je kako ne postoje pravne prepreke za potvrdu, kao što iste nisu postojale ni prilikom prethodne potvrde u listopadu 2016. g.

Odlukom o potvrdi člana u Senatu iz reda poslijediplomskih studija još snažnije je odaslana poruka o nedvojbenosti izbora ranije potvrđenih članova Senata.

Za petog člana izabrana i potvrđena je  Maja Miloš, studentica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a za njenog zamjenika Robert Doričić također student Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nakon pozitivnog mišljenja Odbora za proračun Sveučilišta u Rijeci, Senatu je upućen Financijski izvještaj i prijedlog Proračuna SZSUR koji su usvojeni bez rasprave i polemike.

Kraća rasprava povela se je nakon izvještaja predsjednika Povjerenstva za prikupljanje prijava za izbor rektora Sveučilišta u Rijeci, te nakon jasnog i nedvosmislenog odgovora gospođe Glavne tajnice Roberte Hlača Mlinar, dipl. iur. kako ne postoje pravne prepreke za prihvaćanje pristiglih prijava, Senat je jednoglasno prihvatio sve pristigle prijave.

Lista kandidata koji ispunjavaju uvjete za izbor rektora Sveučilišta u Rijeci za mandatno razdoblje od 2017. do 2021. godine, kako slijedi:

1. prof. dr. sc. Zlatan Car (PROGRAM RADA) – portal karijera

2. prof. dr. sc. Serđo Kos (PROGRAM RADA) – portal karijera

3. prof. dr. sc. Amir Muzur (PROGRAM RADA) – portal karijera

4. prof. dr. sc. Nevenka Ožanić (PROGRAM RADA) – portal karijera

5. prof. dr. sc. Jože Perić (PROGRAM RADA) – portal karijera

6. prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija (PROGRAM RADA) – portal karijera

Izvještaj predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta sa 100. sjednice Senata možete preuzeti ovdje.

Odluku o izboru možete preuzeti ovdje.

 

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content