Ured za studente s invaliditetom

Cilj

Glavni cilj Ureda za studente s invaliditetom je izjednačavanje pristupa visokom obrazovanju studentima s invaliditetom informiranjem, educiranjem i senzibiliziranjem sveučilišnih nastavnika, stručnog i administrativnog osoblja na svim sastavnicama Sveučilišta o specifičnim potrebama studenata u sustavu visokog obrazovanja, ali i općenito u zajednici. Na dosadašnjim susretima studenti su istaknuli da među njima postoji velika potreba za aktivnostima društvenog tipa te će organizacija takvih projekata zasigurno biti jedan od ciljeva Ureda.

Projekti

Jedna od prvih projekta koji se već provodi je "Druženje u dnevnom boravku" gdje se sa studentima aktivno razgovora na različite teme iz studentskog života. U realizaciji je suradnja s Plesnom grupom Magija, inkluzivnim kolektivom, koji kreativno istražuje plesni pokret na području suvremenog plesa. Svi projekti i radionice baziraju se na socijalnoj uključenosti. Uskoro detaljnije o projektima!

Plan rada

Važno je istaknuti da sve aktivnosti planiramo raditi u suradnji sa Sveučilišnim savjetovališnim centrom u Rijeci i pod mentorstvom Sandre Nuždić, prof., koja će nam sigurno biti velika potpora i pomoć u realizaciji zamišljenih ideja.

 

  1.  Obavještavanje studentskih udruga i organizacija Sveučilišta u Rijeci o radu Ureda za studente s invaliditetom.
  2.   Informiranje studentskih udruga i organizacija o pravima studenata s invaliditetom.
  3.   Izrada i pomoć pri izradi prilagođene literature za slijepe i slabovidne studente.
  4.   Prisustvovanje na sastancima studentskog Zbora s predstavnicima studentskih organizacija i voditeljima drugih Ureda.
Nina Mrvić

Nina Mrvić

Voditelj

Studentica 3. godine Učiteljskog fakulteta u Rijeci, Nina Mrvić, nova je voditeljica Ureda za studente s invaliditetom pri Studentskom zboru Sveučilišta u Rijeci. Nina se aktivno bavi sportom i volontiranjem u gradu Rijeci gdje i živi.

potporassi@sz.uniri.hr

0955783720

Skip to content